How Can We Help?

Pályázati felhívás – Tanulmányi verseny – Klímastratégia

Itt van most:
< Projekt főoldal

Pályázati felhívás

Tanulmányi verseny általános iskolások részére

Jászfényszaru Város Önkormányzata a Klímabarát Települések Szövetségével konzorciumban „A klímatudatosságot erősítő szemléletformálás Jászfényszarun” címmel (projektazonosító: KEHOP-1.2.1-18-2018-00145) sikeresen pályázott a Széchenyi 2020 Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében, így közel 20 millió forint vissza nem térítendő támogatásból helyi klímastratégia kidolgozására, valamint a klímatudatosságot erősítő szemléletformálási programok megvalósítására kerül sor.

A projektről bővebb információt a www.jaszfenyszaru.hu oldalon olvashatnak.

Jászfényszaru Város Önkormányzata a fent hivatkozott projekt keretében tanulmányi versenyt hirdet meg a klímavédelem témakörében.

Pályázat témája: Az éghajlatváltozás, a klímavédelem, a környezeti fenntarthatóság
Pályázók köre: Jászfényszaru település és térségének (környező települések) általános iskola alsó-, felső tagozatos és középiskolás, nappali, esti, levelező hallgatói, akik rendelkeznek magyarországi lakcímmel.

Pályázat tárgya:
A meghirdetett tanulmányi versenyre jelentkező diákok éghajlatváltozással, klímavédelemmel, a környezeti fenntarthatósággal kapcsolatos ismereteinek, tudásának megmérettetése egy teszt (klímaismereti tudáspróba) kitöltésével.
A klímaismereti tudáspróbán való részvételre online módon, weboldalon (https://www.v-go.hu/) vagy egy mobil applikáció letöltésével és használatával van lehetőség egy egyszerű regisztrációt követően. A tesztek, kvízek a Klímabajnok küldetés alatt érhetők el.
Az applikáció letölthető IOS és Android rendszerű telefonokra is a következő linkeken:

Az applikációba történő regisztráció nagyon egyszerű, ugyanis ezt kétféleképpen tudjuk megtenni:

1. Létrehozunk egy teljesen új profilt e-mail címünk és egy jelszó megadásával
2. A már meglévő Google vagy Facebook fiókunkon keresztül regisztrálunk.

Fontos, hogy amennyiben 16 év alatti diák regisztrál, úgy a versenyben való érvényes részvételhez szükség van a szülő hozzájárulásához, amit egy nyilatkozat kitöltésével és visszaküldésével tudnak igazolni!
A diákok a regisztráció során megadott e-mail címre automatikusan megkapják a szülői hozzájáruló nyilatkozatot. A szülő által kitöltött és aláírt dokumentumot a v-go@mi6.hu e-mail címre kell visszaküldeni. Amennyiben a verseny lezárásáig ez nem érkezik meg a megadott címre, abban az esetben a regisztráció és a versenyben való részvétel érvénytelen és az adatok törlésre kerülnek.

Benyújtási határidő: A teszt, kvíz kitöltésére és benyújtására 2021. június 17-ig van lehetőség.

Pályázat értékelése: a pályázatokat három szempont alapján rangsoroljuk:

• jó válaszok száma (db)
• kitöltésre fordított idő mennyisége (gyorsaság)
• a kitöltést követően az applikáció minél nagyobb körben történő megosztása az ismerősök körében (db)

Értesítés: A pályázat eredményéről és az esetleges díjazásról, annak pontos időpontjáról és helyszínéről a díjazottakat a pályázat kiírója elektronikus levélben értesíti a pályázó által megadott e-mail címre.

Díjazás: Kategóriánként az 1-3. helyezettek tárgy nyereményben részesülnek, illetve a legjobban teljesítő osztályt különdíjban részesítjük.

A pályázatokról bővebb információt a www.jaszfenyszaru.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető: Fáy Dániel (fay.daniel@jaszfenyszaru.hu, +36 20 288 0240)