How Can We Help?

Bölcsőde projekt bemutatása

< Projekt főoldal

Jászfényszaru Város Önkormányzata „Három csoportos bölcsőde építése Jászfényszarun” című és TOP-1.4.1-15-JN1-2016-00028 azonosító számú pályázata keretében a Jászfényszaru, Kossuth Lajos u. 2. szám alatti (478.hrsz) ingatlanon, bölcsődét épít.

A kivitelezést a közbeszerzési eljárás során nyertes Szilasi és Társa Kft. (5231 Fegyvernek, Liszt Ferenc út.13/a) végzi. A műszaki ellenőr Hornyák János, a tervezői művezető Horváth Balázs, a tervező Barakk Kft. részéről, az Önkormányzat részéről a projekt vezetője Kiss Katalin Főépítészi Iroda irodavezetője.

A projekt keretében egy új három csoportos bölcsődét hozunk létre, összesen 32 kisgyermek részére, az új óvoda szomszédságában. A beruházás építési engedélyköteles tevékenység. Az engedély illetve a szükséges tervek rendelkezésre állnak, azokat a Barakk Kft. készítette.

Az épület alaprajzi elrendezését tekintve két funkcionálisan elkülönülő épületszárnyból fog állni.

Az utcával párhuzamos épületszárnyban találhatóak az üzemeltetéshez kapcsolódó helyiséget, míg az utcára merőleges, a telekbe benyúló épületszárnyban a gyermekek foglalkoztatásához szükséges helyiségek.

Megérkezve az épületbe egy előtérbe lépünk, innen nyílnak a szülői-, akadálymentes- és esetleges vendég gyermekek mosdói. Az épület utcával párhuzamos szárnyában találjuk az intézményvezetői, valamint gondozónői szobákat, valamint a hozzájuk kapcsolódó teakonyhát, öltözőket, mosdókat és irattárat. Ennek a szárnynak a folytatásában, találhatóak az épület fenntartásáért felelős helyiségek, a főzőkonyha, a mosoda, valamint a külső bejáratú gépészeti helyiség. A főzőkonyha kizárólag a bölcsődei étkeztetést fogja ellátni.
Az épület másik épületszárnyába kerültek a gyermekek gondozására fenntartott helyiségek, ahol három játszószoba kerül kialakításra, melyekben max. 32 gyermek gondozása történhet. Mindegyik játszószobához kapcsolódik egy-egy gyermekmosdó és játéktároló. A játszószobák mindegyikéhez kapcsolódik részben fedett, mobil árnyékolóval ellátott terasz, melyekkel közvetlen kapcsolatban áll a játszóudvar, ahol természetesen már a tervezés során nagy gondot fordítottunk a meglévő öreg gesztenyefa megtartására.

Az udvarhoz kapcsolódóan az épülettel egységben került kialakításra egy kerti játéktároló, valamint egy kerti gyermekmosdó.

Arra is természetesen gondot fordítottunk, hogy az előírt számú parkolóhelyeket kialakítsuk, nem terhelve tovább a meglévő intézmények parkolóit az új intézménnyel.

A pályázat kapcsán eszközbeszerzés is megvalósul, melynek során közvetlenül a szolgáltatáshoz kapcsolódó bútorok és egyéb berendezési tárgyak (pl.: konyhai berendezések; udvari játékok; utcabútorok; játéktároló), továbbá eszközök (pl.: konyhai eszközök; fejlesztő eszközök) beszerzése valósul meg.

A szerződés szerinti kivitelezés befejezése 2018. augusztus 31.