Tanulmányi versenyek

A klímaváltozás, mint globális környezeti probléma elleni küzdelemben meghatározó a szemléletformálás, melynek egyik meghatározó célcsoportja a gyermek- és fiatalkorú lakosság: esetükben a felelős, fenntarthatóságot támogató magatartásminták még könnyen kialakíthatók. Fenti cél érdekében a térség óvodái, általános és középiskolái részére tanulmányi versenyek kerülnek kiírásra.

Tovább a versenyekre

Pályázati Felhívás

Logó-, fotó és rajzpályázat éghajlatváltozás és klímavédelem Jászfényszarun témakörben általános és középiskolák, illetve a rajzpályázat esetében óvodások részére

Jászfényszaru Város Önkormányzata a Klímabarát Települések Szövetségével konzorciumban „Klímatudatosságot erősítő szemléletformálás Jászfényszarun” címmel (projektazonosító: KEHOP-1.2.1-18-2018-00145) sikeresen pályázott a Széchenyi 2020 Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében, így közel 20 millió forint vissza nem térítendő támogatásból helyi klímastratégia kidolgozására, valamint a klímatudatosságot erősítő szemléletformálási programok megvalósítására kerül sor. A teljes pályázati felhívás itt olvasható. A pályázat kiírója, szervezője A logó-, fotó és rajzpályázat éghajlatváltozás és klímavédelem Jászfényszarun témakörben Jászfényszaru Város Önkormányzata, mint a fent hivatkozott KEHOP-1.2.1 pályázat konzorciumvezetője által kerül kiírásra és lebonyolításra. A pályázat szakmai előkészítésében részt vett továbbá a Klímabarát Települések Szövetsége, mint konzorciumi partner, illetve a Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit Kft. PontVelem Nonprofit Kft. és a Fénykörközösség Kutatási és Fejlesztési Központ Nonprofit Kft. mint szakmai együttműködő partner. Pályázók köre: óvodások, általános iskola alsó és felső tagozatos vagy középiskolás hallgatók. Pályázat tárgya: A pályázat témája a globális felmelegedés, a klímavédelem, melyhez kapcsolódva, az alábbi választható altémákban várunk pályaműveket benyújtásra. A pályaműveket bármilyen technikával kézzel vagy digitálisan, fekete-fehér vagy színes formátumban is el lehet készíteni, melyeket papír alapon és digitális formában is szükséges az 1. sz. melléklettel együtt benyújtani. Logó pályázat keretében:
 • a klímavédelemhez vagy az éghajlatváltozáshoz kapcsolódó, a projekt arculatát meghatározó logó elkészítése
Fotópályázat keretében:
 • Jászfényszaru jövője fákkal és fák nélkül, a növények szerepe a klímavédelemben
 • A települési vízfelületek, tavak, folyók, patakok szerepe a klímavédelemben
 • Így változik az éghajlatunk (szélsőséges időjárási jelenségek/az éghajlatváltozás hatásai a környezetünkre)
Iskolai rajzpályázat keretében:
 • Jászfényszaru jövője fákkal és fák nélkül, a növények szerepe a klímavédelemben.
 • Összefog a családunk a klímaváltozás ellen: hogyan takarékoskodunk az energiával, anyagokkal?
 • Környezettudatos közlekedés - Kerékpárral Jászfényszarun
 • Összefog az iskola a klímaváltozás ellen: Melyik kukába mit dobunk? Avagy a szelektív hulladékgyűjtés tudománya.
Óvodai rajzpályázat keretében:
 • Összefog az óvoda a klímaváltozás ellen: Faültetés a kertben. Miért fontos a fa?
 • Összefog a családunk a klímaváltozás ellen: Komposztláda építés a kertben. Miért jó komposztálni?
 • Összefog az óvoda a klímaváltozás ellen: Melyik kukába mit dobunk? Avagy a szelektív hulladékgyűjtés tudománya.
 Benyújtási határidő: A pályaműveket 2020. november 15-ig kell digitálisan megküldeni a palyazat@jaszfenyszaru.hu e-mail címre az alábbi adatok megadása mellett:
 • a pályamű címe, pályázati altéma megnevezése,
 • a pályázó tanuló, intézmény és osztály megnevezése,a tanuló e-mail címe
 • osztályfőnök/felkészítő tanár neve, és elérhetőségei (e-mail címe, telefonszáma)
Valamennyi résztvevő emléklapban részesül. A kategóriánként 1-3 helyezettek tárgy nyereményben részesülnek. A legjobb alkotások bemutatásra lehetőséget biztosítunk. Kötelezően benyújtandó 1. sz. melléklet: Adatvédelmi és szülői hozzájáruló nyilatkozat kitöltve papír alapon, a szülő által aláírva. A pályázatokról bővebb információt itt olvashatnak.  További információ kérhető: Fáy Dániel (fay.daniel@jaszfenyszaru.hu, +36 20 288 0240)

Aktuális tanulmányi versenyek

Jelenleg nem folyik tanulmányi verseny

Versenyekkel kapcsolatos hírek