Újabb beruházás erősíti Jászfényszaru ipari övezetét

Szeptember 19-én délelőtt a Városháza dísztermében írták alá az indiai vegyipari nagyvállalat és Jászfényszaru Város Önkormányzata között létrejött adásvételi szerződést.
A szerződés aláírását követően Győriné dr. Czeglédi Márta polgármester asszony elsőként köszönetét fejezte ki az előkészítésben résztvevőknek, majd a sajtó képviselői számára ismertette az eddig megtett fontosabb lépéseket. Többek között szólt a megépült Sóstó dűlőút fontosságáról, melynek köszönhetően a 11,5 tonna tengelyterhelésű teherforgalom elkerüli majd a várost, valamint az SRF megkezdheti az üzemcsarnok építését. Kiemelte a munkaerőképzés fontosságát, melynek érdekében jó kapcsolatot épített ki a város a környező egyetemekkel, valamint a Rimóczi kastélyban már megkezdődtek a hiányszakmáknak megfelelő átképzések. Hangsúlyozta a folyamatos szakember ellátás biztosítását, melyet az önkormányzat a letelepedési támogatással, az intézményi ellátottság kiszélesítésével, további fejlesztések megvalósításával ösztönöz, hogy ezáltal is biztosítsa a lakossági, az önkormányzati és a befektetői igények egymás melletti megvalósulását.

Az SRF (Shri Ram Fibers) az ingatlanon BOPET (biaxiálisan orientált polietilén-tereftalát) filmtekercs gyártó üzemet kíván létesíteni, ahol várhatóan 2020. március 31-ét követően indul meg a gyártás, 100 új munkahelyet teremtve ezzel a térségben.
A BOPET egy olyan poliészter film, melyet a leginkább elterjedt műanyag, a PET (polietilén-terftalát) felhasználásával állítanak elő és csomagolási célra használnak.
Az SRF indiai vállalat 1970-ben alakult gumiabroncsok nejlonszöveteinek gyártására, majd bővítette termékskáláját műszaki textíliák, speciális vegyi anyagok, ipari fonalak, műszaki anyagok és csomagolófilmek tekintetében.
A csomagolófilm gyártást a vállalat 1995-ben kezdte meg, s azóta már túl nőtt a nemzeti határokon, és a világ egyik vezető gyártója lett a BOPET és a BOPP filmek tekintetében.

Ez is érdekes lehet...