Új szolgáltatás Jászfényszarun!

 

Új szolgáltatás Jászfényszarun!

A betegbiztonság, annak szakmai színvonalának növelése, és a betegelégedettség fokozása érdekében 2019. május 1-től Jászfényszaru Város közigazgatási területén levő állandó és nem állandó lakosok részére, valamint a város területén működő nagyvállalkozói szegmens munkavállalói részére 24 órás, folyamatos mentőtiszti szolgálat működik a sürgős egészségügyi ellátások elvégzésére.
Abban az esetben, ha az ellátási területen több magas időfaktorú beteg jelentkezik egy időben, így a nappali háziorvosi ellátás, és orvosi ügyeleti ellátás, esetleg a mentőszolgálat megfelelő szintű mentőegysége kapacitás hiányában nem elérhető, úgy a mentési kompetenciával rendelkező sürgősségi mentőtiszti egység azonnal bevethető, az ellátók és az ellátandók között kialakult diszkrepancia feloldása céljából.
A mentőtiszti egység specifikációja:
Tevékenység megnevezése:
Sürgősségi mentőtiszti ellátás
Tevékenységhez kapcsolódó mentőegység típusok:
Mentőtiszti autó
Szolgálati idő: H-V: 08.00-08.00
24 órás, folyamatos szolgáltatás Telephely: 5126 Jászfényszaru, Deák F. tér 1.
Hívószám: +36-70-370-3104
Személyi feltételek: 1 fő mentőtiszt, 1 fő gépkocsivezető PÁV jogosítvánnyal
Tárgyi feltételek: Műszaki előírásoknak megfelelő, összkerék meghajtású, megkülönböztető jelzéssel rendelkező személygépkocsi.
Orvosi felszerelés és anyagok, informatikai és telekommunikációs rendszerek, melyek a 60/2003. (X. 20.) ESzCsM rendeletben előírt működési feltételnek megfelelnek.
A mentőtiszti egység irányítása, a telefonhívások fogadása a következők szerint történik: A sürgősségi betegellátás hatékonyságának fokozása, a párhuzamos hívások számának csökkentése, az azonnali elérhetőség biztonságának javítása érdekében a mentőtiszti egység irányítása diszpécserszolgálaton keresztül működik. A mentőtiszti egység a következő telefonszámon hívható: 06-70/370-3104
A Diszpécserszolgálat működésének előnyei:
A kórkép súlyossági fokozata szerint biztosítja az ellátást (az esettől függően küldi ki a mentőtiszti egységet, ügyeletet vagy akár azonnal mentőt ill. biztosít szakszerű tanácsadást)
Közvetlen kapcsolatot biztosít a szolgáltatón belüli és szolgáltatók közötti hatékony együttműködéshez (OMSZ, Rendőrség, Katasztrófavédelem stb.)
Az egységes, gyorsan elérhető sürgősségi hívószámon a lakosság és a munkavállalók segítséget hívhatnak. Egy hívás kezdeményezésével a mentőtiszti egység és a diszpécserszolgálat egy időben elérhető. Így a beteg egy belépési ponton keresztül kerül kapcsolatba az ellátókkal és egyértelmű beteg utakon át jut ellátáshoz.

Farkas Katalin cégvezető Országos Orvosi Ügyelet Nonprofit Kft.

 

Ez is érdekes lehet...