Megújult épületben a Rendőrőrs

December 7-én délelőtt átadták a Rendőrőrs megújult épületét Jászfényszarun. A szolgálati épület alapterületének bővítése mellett megtörtént annak komplett energetikai felújítása, valamint akadálymentesítése is.

Az átadó ünnepségen a vendégek köszöntését követően Győriné dr. Czeglédi Márta polgármester asszony ismertette a Jászfényszaru és a Belügyminisztérium sikeres együttműködésének köszönhetően megvalósult projekteket.

– Ez az avató ünnepség sajátos, hiszen a rendőrőrs mellett átadjuk az “Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Jászfényszarun” elnevezésű projekt keretében megvalósult napelem rendszert is, mely napelem panelek a Rendőrőrs mellett az Egészségház, a GAMESZ, a Gondozási Központ, a  Napfény Óvoda, és a Teaház épületein kerültek elhelyezésre. Adtunk már át utat, épületet, azonban ilyen szépet még sosem, pedig ez egy felújítás, de olyan boldogságot és örömet, mint amilyet Terenyi Imre őrnagy úr arcán láttam amikor bejelentette, hogy elkészült és mehetünk megnézni, mostanában nem nagyon láttam – mondta a polgármester asszony, majd tájékoztatta a jelenlévőket Pócs János országgyűlési képviselő távolmaradásának okáról.
– A képviselő úr azért nem lehet most itt közöttünk, mert a jászfényszarui iskolásokat fogadja a Parlamentben.

Kovács István rendőr vezérőrnagy, gazdasági országos rendőrfőkapitány-helyettes avató beszédében hangsúlyozta, hogy a beruházás Jászfényszaru Város Önkormányzatának példátlan közérdekű vagyoni hozzájárulásából valósult meg. Az Önkormányzat ezzel a felújítással kulturált munkakörülményeket teremtett az itt dolgozóknak, és a közbiztonság növelése mellett könnyen elérhető, gyors, kényelmes és kulturált ügyintézési lehetőséget az itt élőknek.
– Az Önkormányzattal való együttműködés kiváló. Jól példázza ezt a Rendőrkapitány beszámolójának a települések Képviselő-testületei általi elfogadása – mondta a vezérőrnagy, majd kiemelte az Önkormányzat által telepített és működtetett térfigyelő kamerarendszert, mely mind a megelőző, mind a felderítő munkában nagy segítséget nyújt.

Ezt követően Kiss Gábor esperes atya megáldotta az épületet, majd Terenyi Imre őrsparancsnok ismertette a felújítás részleteit. – A felújítás ideje alatt is folyamatosan, zökkenőmentesen zajlott a rendőri munka, melyet ezúton is szeretnék megköszönni a kivitelezőnek és kollégáimnak, valamint az Önkormányzatnak a támogatását – mondta az őrsparancsnok, majd végigvezette a vendégeket az épületen.

A mintegy 25 millió forintból megvalósult felújítás során a szolgálati épület korábbi 85 négyzetméteres alapterülete 130 négyzetméterre nőtt, egy külön 40 négyzetméteres épületrészben helyet kaptak a helyi polgárőrök is, segítve ezzel is a közös feladatok hatékonyabb ellátását.

A Jászfényszaru Város Önkormányzata által megvalósított, az Európai Unió és Magyarország Kormánya által finanszírozott, az “Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Jászfényszarun” elnevezésű projekt keretében megvalósult napelem rendszer:

Egészségház 16.539.870.-Ft
GAMESZ 18.741.136.-Ft
Gondozási Központ 16.984.574.-Ft
Napfény Óvoda 15.980.305.-Ft
Teaház 1.542.542.-Ft
Rendőrőrs 3.347.110.-Ft

Képek>>

 

 

 

 

Ez is érdekes lehet...