JÁSZOK EGYESÜLETE - EGY SZERVEZET A SZÜLŐFÖLDÉRT
2018. Május 14.


A Jászok Egyesülete az elszármazott és otthon élő jászokat kapcsolja össze 1991 óta. Kiadványaink, rendezvényeink - közte a Jász Világtalálkozók - a szülőföld értékeinek felmutatását
szolgálják.

A Jászok Egyesülete honlapja tíz éve jött létre. Aki a www.jaszokegyesulete.hu oldalra kattint, megismerkedhet a jászok történetével, a Jászság településeivel, egyesületünk
céljaival.

A Jászok Egyesülete Facebook közösségi oldala hét éve működik. Kedvelőinek száma meghaladta a négyezret. A felnevelő szülőföld, a jász történelem és művelődéstörténet értékeit felvonultató bejegyzéseink több ezer, olykor több tízezer látogatót vonzanak.

A Jászok Egyesülete Instagram fényképmegosztó közösségi oldalát Bugyi László Guriga tagtársunk gondozza. Kedveltsége hétről-hétre növekszik.

Legújabb felületünk a virtuális térben a Youtube video-megosztó oldalunk. Szőrös Zoltán tagtársunk folyamatosan gazdagítja a jász értékgyarapítás legfrissebb fórumát. Mindenkor szívesen látjuk szervezetünkben és a jász közösségépítés új fórumain, számítva figyelmére, támogatására és észrevételeire!

A 2018. évi Jász Világtalálkozón Jászfényszarun kerül bemutatásra „A természet örök változása a Jászságban” című fotókiállítás.

Kiállításunk képanyaga válogatás a Facebook és Instagram oldalunkon megjelent képekből, Bugyi László Guriga fotográfus (Jászberény) munkája.

"Az egyetlen állandó a változás maga." (Hérakleitosz)

 

Dr. Dobos László

Jászok Egyesülete ügyvivője

 

 

 

A fotót Pető István készítette, a címerekről készült montázs Bugyi László Guriga munkája.